Om Zena

Zena är The Social Few’s pop-up-byrå som ska engagera hela branschen i syfte att stärka bolag/organisationer vars huvudsyfte är att arbeta med inkludering.

Vi anser att ju fler bolag som arbetar med mångfald och inkludering på ett hållbart sätt desto bättre.

Dessvärre ser vi att allt fler bolag/organisationer av denna typ upplever svårigheter och många har att få det att gå runt. Detta trots att de uppvisar goda resultat med sitt arbete.

Detta vill vi ändra på.

Kommunikation är normskapande och vi inom media, marknadsföring och kommunikation skapar förutsättningar för samhällets syn på verkligheten.

Låt oss förändra den tillsammans.

Vill du bli en del av teamet? Ansök här! Skicka en kort beskrivning av dig själv samt profilbild.

Zena-teamet

Här kan du se samtliga antagna teammedlemmar för Zenas pågående projekt. Uppdatering sker löpande.

 

Vem får vara med?

 • Alla som arbetar inom media, marknadsföring och kommunikation.
  Exempelvis kollegor från byråer, inhouse-/marknads- och kommunikationsavdelningar, studenter.
 • Eventuellt blivande kollegor som bor i områden som är underrepresenterade inom media, marknad och kommunikation. Exempelvis Tensta, Fittja, Flemingsberg, Rinkeby m.fl

Varför ska en vara med?
Uppdragsgivare i Zena får sin utmaning löst via ett interdisciplinärt team. Till skillnad från olika problemlösningar får teamet möjlighet att påverka resultatet under jobbets gång. Deltagare i Zena får förändra, nätverka, lära sig av sina branschkollegor, portfolio, promotas/publicitet via mediapartner samt få referenser.

Bli en del av teamet, ansök här! Skicka en kort beskrivning av dig själv samt profilbild.

Pågående projekt

Help To Help är en stiftelse som verkar i Sverige och östra Afrika. Deras Crowdfunding plattform har finansierat 100 heltidsstudier på universitet i östra Afrika.

De ger stipendier för högskolestudier så att ungdomar får chansen att påverka sin och sitt lands framtid. Två gånger om året kan studenter som inte själva kan finansiera sin utbildning ansöka om stipendie hos dem. Stipendierna

De motverkar arbetslöshet bland unga i Tanzania via riktade utbildningar så nyutexaminerade lättare kommer ut i arbete. Via deras karriärsnätverk skapar de i ett tidigt skede även kontakter mellan studenter och lokala företag så studenterna kan börja förbereda sig inför arbetslivet.

Help To Help anordnar även IT Bootcamps för kvinnliga studenter och alumner. Här lär de sig allt från hur de skriver ihop en CV inför jobbsök till hur de ska motverka korruption i samhället. Här får studenterna även ledarskapsutbildning.

 

Vill du bli uppdragsgivare till Zena?


Som uppdragsgivare i Zena får du:

 • En digital kampanj baserat på utmaningar du specificerar i en beställning (s.k. brief).
 • Arbeta med ett engagerat team samt lära dig slow-processen.

Brief

1. Bakgrund – kort om företaget/organisationen

Uppdragsgivaren är Help to Help – en svensk partipolitiskt och religiöst obunden stiftelse som möjliggör utbildning för unga människor i Östafrika.

Lär känna dem på två minuter genom att se deras film här.

Uppdragsgivaren befinner sig i en expansiv fas. I höst har de tagit in 27 nya studenter i deras stipendieprogram. Det är en ökning med cirka 30 % av totala antalet de har sponsrat sedan deras start för 7 år sedan. De etablerar samtidigt stipendieprogrammet på nya marknader, först Uganda som precis har sjösatts.

Nästa år etablerar de i Kenya. I samband med deras expansion av studenter, behöver de säkra en hållbar finansiering för studenter i deras stipendieprogram.

2. Beskrivning av utmaningen

Uppdragsgivarens utmaning handlar i grunden om att konvertera sina följare (i sociala kanaler) och attrahera nya givare. De har cirka 250 månadsgivare idag. Det är färre än 5 % av totala antalet följare i våra egna kanaler. Utmaningen att konvertera följare är inte unik för vår organisation, den upplever många.

Däremot så finns en stark korrelation mellan katastrofer och ökat givande till organisationer som arbetar med katastrofhjälp exempelvis.

Eftersom Help to Help dels inte arbetar med kortsiktig hjälp utan fokuserar på långsiktighet, och dels inte arbetar med ”negativ”/skuldbeläggande kommunikation har vi svårt att hitta aktivera våra följare genom den ”sense of urgency”-känsla som griper tag om hjärtat/samvetet och kan få många att ”tippa över” till att börja bidra.

3. För vem?

De vill i första hand öka andelen månadsgivare bland våra följare (idag ca 5%), och i andra led aktivera vår målgrupp som ännu inte känner till dem. Målgruppen som (Help to Help tror) att insatsen ska riktas mot är deras kärnmålgrupp; kvinnor i ålder 35-55, som är lösningsorienterare, insatta i samhällsutveckling samt brinner för utbildning och jämställdhet.

Målgruppen har ofta en relation till Östafrika genom en egen upplevelse av länderna, exempelvis genom resa eller via sitt jobb.

Detta är däremot någonting Zena ska ifrågasätta och analysera.

4. Mål

Uppdragsgivarens förslag till mätbar målsättning är att dubbla antalet månadsgivare till 500.

Detta är någonting Zena kommer utmana och därefter sätta tillsammans med uppdragsgivaren.

5. Slutord

De har tidigare drivit kampanjer som har resulterat i varumärkeskännedom snarare än åt det intäktsgenererande hållet som de hade önskat. Därför önskar de att huvudfokus i uppdraget bör ligga på intänktskonverteringen av den publik de byggt upp.

Partners

Delar du våra värderingar och vill bli partner? Hör av dig till Suzan!

Som partner med Zena får du:
– Driva en viktig fråga tillsammans med ett engagerat team
– Bredda din målgrupp
– Lära dig arbeta enligt slow-metodik
– Nätverka med The Social Few och andra partners
– Synas i våra kanaler

FAQ

Vad är Zena?

Zena är en pop-up-byrå med interdisciplinära team som skapar kampanjer i syftet att lösa uppdragsgivarens* utmaning(ar) samt engagera branschkollegor i frågan. Detta i tremånaders sprint per uppdrag.

*Uppdragsgivare: Företag/organisationer/stiftelser som arbetar med inkludering.

Vem får vara med?

Alla som arbetar inom media, marknadsföring och kommunikation.
Exempelvis kollegor från byråer, inhouse-/marknads- och kommunikationsavdelningar, studenter.

Eventuellt blivande kollegor och som bor i områden som är underrepresenterade inom media, marknad och kommunikation. Exempelvis Tensta, Fittja, Flemingsberg, Rinkeby m.fl.

Varför ska en vara med?

Uppdragsgivare i Zena får sin utmaning löst via ett interdisciplinärt team. Till skillnad från olika problemlösningar får de möjlighet att påverka resultatet under jobbets gång. De får även publicitet.

Deltagare i Zena får förändra, nätverka, lära sig av sina branschkollegor, portfolio, promotas/publicitet via mediapartner samt få referenser.

Vad får du som uppdragsgivare* i Zena?

En digital kampanj baserat på utmaningar du specificerar i en beställning (s.k. brief).
Arbeta med ett engagerat team lära dig slow-processen

Vad får du som partner* med Zena?

 • Driva en viktig fråga tillsammans med ett engagerat team
 • Bredda din målgrupp
 • Lära dig arbeta enligt slow-metodik
 • Nätverka
 • Synas i våra kanaler

* kravet är att du delar våra värderingar och jobbar eller är intresserad av att jobba med inkludering.

Om Zena

Zena är en "slow" interdisciplinär pop-up-byrå som under tremånaders sprintar arbetar med i skräddarsytt team med medlemmar både inom och utanför marknadsförings- och kommunikationsbranschen.

Vi arbetar med normkreativ kommunikation och våra uppdragsgivare arbetar med inkludering.

Följ oss

289FansGilla
861FöljareFölj
492FöljareFölj

Den här sidan använder kakor för att ge dig en bättre användarupplevelse och för marknadsföringssyften. Genom att fortsätta besöka sidan, godkänner du vår användning av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta. Lär mer om vår cookie policy här

Stäng